Hasselbackspotatis

Klassiskt tillbehör

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis passar utmärkt till finare kött- fisk- och fågelrätter. Det är enklare än det ser ut och potatisen blir både krispig och mjuk på samma gång.

Hasselbackspotatis passar utmärkt till finare kött- fisk- och fågelrätter. Det är enklare än det ser ut och potatisen blir både krispig och mjuk på samma gång.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

2

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

4 st jämnstora potatistar, fasta
1 msk smält eller flytande smör/margarin
salt
2 msk ströbröd
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatisarna, skär sedan skåror i dem med några milimeters mellanrum. Skär nästan genom hela kortsidan, men stanna ett par milimeter innan så att potatisskivorna fortfarande sitter ihop. Lägg gärna potatisen i en träslev eller mot en skärbräda, detta förhindrar att du skär för djupt.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsform. Häll smält eller flytande smör över dem, krydda med salt och toppa med ströbröd (eller finriven ost).
  4. Tillaga potatisen mitt i ugnen i cirka 45 minuter, tills den är mjuk i mitten och ströbrödet börjar få fin färg.

Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna, skär sedan skåror i dem med några milimeters mellanrum. Skär nästan genom hela kortsidan, men stanna ett par milimeter innan så att potatisskivorna fortfarande sitter ihop. Lägg gärna potatisen i en träslev eller mot en skärbräda, detta förhindrar att du skär för djupt. Lägg potatisarna i en ugnsform. Häll smält eller flytande smör över dem, krydda med salt och toppa med ströbröd (eller finriven ost). Tillaga potatisen mitt i ugnen i cirka 45 minuter, tills den är mjuk i mitten och ströbrödet börjar få fin färg.

Smaklig måltid!

Publicerat 7/1 2015 av .

Kommentera receptet