Hasselbackspotatis

Klassiskt tillbehör

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis passar utmärkt till finare kött- fisk- och fågelrätter. Det är enklare än det ser ut och potatisen blir både krispig och mjuk på samma gång.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

2

portioner

Ingredienser

4 st jämnstora potatistar, fasta
1 msk smält eller flytande smör/margarin
salt
2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatisarna, skär sedan skåror i dem med några milimeters mellanrum. Skär nästan genom hela kortsidan, men stanna ett par milimeter innan så att potatisskivorna fortfarande sitter ihop. Lägg gärna potatisen i en träslev eller mot en skärbräda, detta förhindrar att du skär för djupt.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsform. Häll smält eller flytande smör över dem, krydda med salt och toppa med ströbröd (eller finriven ost).
  4. Tillaga potatisen mitt i ugnen i cirka 45 minuter, tills den är mjuk i mitten och ströbrödet börjar få fin färg.
Smaklig måltid!

Publicerat 7/1 2015 av Daniel Claesson.

Hasselbackspotatis

Kommentera receptet