Semmelkladdkaka

Sött, gott och enkelt

Semmelkladdkaka

Semlor är goda, men tar tid att baka. Denna kladdkaka smakar som en semla, den innehåller både mandelmassa och kardemumma. Kakan görs på 40 minuter och passar egentligen lika bra året om.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

1

st

Ingredienser

150 g smör eller margarin
100 g mandelmassa
2 tsk kardemumma, hel
2,5 dl strösocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en ganska stor gryta. Ta den från värmen så fort smöret har smält. Riv mandelmassan på ett rivjärn och häll ner i smöret. Mal kardemummakärnorna i en mortel och häll ner i grytan.
  3. Blanda i strösocker, ägg, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör om till en jämn smet. Smörj och bröa en vanlig ugnsform (ca 20-25 cm i diameter) och häll i smeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills den börjar stelna men ändå är kladdig i mitten. Låt semmelkakan svalna en stund innan servering. Toppa den med lite florsocker och servera med vispad grädde.
Smaklig måltid!

Publicerat 20/2 2017 av Daniel Claesson.

Semmelkladdkaka

Kommentera receptet