Hallonglass

Gör din egen sorbet

Hallonglass

Du kan göra din egen glass med bara fyra ingredienser. Glassen blir lik sorbet, men samtidigt krämig och väldigt god. Den innehåller hallon, men kan även göras med blåbär, jordgubbar eller andra bär.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 90 minuter

90 minuter

4

portioner

Tips

Byt ut hallonen mot blåbär eller jordgubbar om du vill.

Ingredienser

125 g frysta hallon
2,5 dl vaniljyoghurt
2 msk florsocker
1 msk citronsaft

Gör så här

  1. Tina de frysta hallonen. Mixa snabbt sönder dem med en stavmixer.
  2. Häll i yoghurt, florsocker och citronsaft. Mixa samman allt till en slät blandning.
  3. Häll upp blandningen i 4 muggar som rymmer ungefär en deciliter. Ställ in i frysen.
  4. Låt glassen stå i frysen i minst en och en halv timme innan servering.
Smaklig måltid!

Publicerat 22/5 2016 av Daniel Claesson.

Hallonglass

Kommentera receptet