Bönbollar

Vegetariska köttbullar

Bönbollar

Vad kan man göra för kul av kidneybönor? Vad sägs om vegetariska köttbullar? De är smaksatta med vitlök, basilika, tomatpuré och parmesanost. Bönbullarna passar bland annat utmärkt tillsammans med pasta och tomatsås.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Skippa osten, så blir bönbollarna helt veganska.

Ingredienser

800 g kidneybönor
1 msk färsk basilika, hackad
0,5 dl parmesanost, riven
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl ströbröd
2 msk soja
1 msk olivolja
1 dl vetemjöl
salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj kidneybönorna i rinnande vatten. Häll sedan ner dem i en skål. Mosa bönorna med en potatisstöt, eller en trägaffel. Ju mindre bitar som blir kvar, desto bättre.
  2. Häll ner basilika och parmesanosten. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem också. Blanda i tomatpuré, ströbröd, soja, olja, vetemjöl och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda alla ingredienser tills du har en jämn smet. Rulla sedan 16 bollar.
  4. Värm en stekpanna med olja till medelvärme. Stek bönköttbullarna i ungefär 10 minuter, tills de har fått fin stekyta.
  5. Servera gärna bönbollarna med pasta och tomatsås.
Smaklig måltid!

Publicerat 22/4 2016 av Daniel Claesson.

Bönbollar

Kommentera receptet