X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Bönbollar

Bönbollar

PT45M45 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Vad kan man göra för kul av kidneybönor? Vad sägs om vegetariska köttbullar? De är smaksatta med vitlök, basilika, tomatpuré och parmesanost. Bönbullarna passar bland annat utmärkt tillsammans med pasta och tomatsås.

Vad kan man göra för kul av kidneybönor? Vad sägs om vegetariska köttbullar? De är smaksatta med vitlök, basilika, tomatpuré och parmesanost. Bönbullarna passar bland annat utmärkt tillsammans med pasta och tomatsås.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Används glutenfritt ströbröd och byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Skippa osten, så blir bönbollarna helt veganska.

Ingredienser

800 g kidneybönor
1 msk färsk basilika, hackad
0,5 dl parmesanost, riven
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl ströbröd
2 msk soja
1 msk olivolja
1 dl vetemjöl
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skölj kidneybönorna i rinnande vatten. Häll sedan ner dem i en skål. Mosa bönorna med en potatisstöt, eller en trägaffel. Ju mindre bitar som blir kvar, desto bättre.
  2. Häll ner basilika och parmesanosten. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem också. Blanda i tomatpuré, ströbröd, soja, olja, vetemjöl och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda alla ingredienser tills du har en jämn smet. Rulla sedan 16 bollar.
  4. Värm en stekpanna med olja till medelvärme. Stek bönköttbullarna i ungefär 10 minuter, tills de har fått fin stekyta.
  5. Servera gärna bönbollarna med pasta och tomatsås.

Skölj kidneybönorna i rinnande vatten. Häll sedan ner dem i en skål. Mosa bönorna med en potatisstöt, eller en trägaffel. Ju mindre bitar som blir kvar, desto bättre. Häll ner basilika och parmesanosten. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem också. Blanda i tomatpuré, ströbröd, soja, olja, vetemjöl och krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser tills du har en jämn smet. Rulla sedan [get_fyrdubbel_antal] bollar. Värm en stekpanna med olja till medelvärme. Stek bönköttbullarna i ungefär 10 minuter, tills de har fått fin stekyta. Servera gärna bönbollarna med pasta och tomatsås.

Lycka till!

Publicerat 22/4 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!