Egengjorda potatisbullar

Görs med potatismos

Egengjorda potatisbullar

Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.

Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

2

portioner

Ovo-vegetariskt recept

Ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Potatisbullarna görs av färdigt potatismos. Här finns ett bra grundrecept.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

500 g potatismos, kallt färdiglagat
1 st ägg
salt och peppar
ströbröd
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten.
  3. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.

Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.

Smaklig måltid!

Publicerat 21/10 2017 av .

Mer lunch

Indisk Daal

Indisk Daal

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt  Helt vegetariskt recept

Tonfiskröra

Tonfiskröra

Lagas på 15 min15 min  Matlådevänligt

Potatismos

Potatismos

Lagas på 20 min20 min

Kommentera receptet