X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Egengjorda potatisbullar

Egengjorda potatisbullar

PT20M20 minuter

2

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.

Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.

Tips

Potatisbullarna görs av färdigt potatismos. Här finns ett bra grundrecept.

Ingredienser

500 g potatismos, kallt färdiglagat
1 st ägg
salt och peppar
ströbröd
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten.
  3. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.

Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.

Lycka till!

Publicerat 21/10 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!