Egengjorda potatisbullar

Görs med potatismos

Egengjorda potatisbullar

Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Potatisbullarna görs av färdigt potatismos. Här finns ett bra grundrecept.

Ingredienser

500 g potatismos, kallt färdiglagat
1 st ägg
salt och peppar
ströbröd

Gör så här

  1. Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten.
  3. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.
Smaklig måltid!

Publicerat 21/10 2017 av Daniel Claesson.

Egengjorda potatisbullar

Mer lunch

Pasta med baconsås
Korv stroganoff

Korv stroganoff

Lagas på 15 min15 min  Matlådevänligt

Laxsoppa

Laxsoppa

Lagas på 30 min30 min

Chorizo stroganoff

Kommentera receptet