Foccacia

Gott matbröd med smak av rosmarin

Foccacia

Denna focaccia blir både hög och luftig. Den smaksätts med rosmarin, olivolja och flingsalt. Brödet är ett fantastiskt gott tillbehör till nästan alla maträtter.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 2 timmar

2 timmar

1

st

Ingredienser

25 g jäst
3,5 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6 dl vetemjöl special
Smaksättning
olivolja
färsk rosmarin
flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37° och häll ner i bunken. Rör runt så att jästen löses upp i vattnet. Tillsätt olivolja, salt och mjöl, lite i taget.
  2. Arbeta degen smidig, för hand eller med en köksmaskin. Det tar fem till tio minuter. Ta i mer mjöl om degen är för kladdig. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
  3. Smörj en liten långpanna (20 x 30 cm) med lite olja, eller lägg på ett bakplåtspapper. Platta ut degen i formen med dina fingrar. Lägg på bakduken igen och låt degen jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla degen med olivolja. Tryck ner rosmarinkvistar i degen och strö över flingsalt. Grädda focaccian mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt brödet svalna lite på galler innan det skärs upp och serveras.
Smaklig måltid!

Publicerat 28/7 2015 av Daniel Claesson.

Foccacia

Kommentera receptet