Rödvinssås

Klassisk sås som passar perfekt till kött

Rödvinssås

Rödvinssåsen passar perfekt till kötträtter. Det är en sås som är enkel, men som kan smaksättas på alla möjliga sätt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 15 minuter

15 minuter

4

portioner

Ingredienser

2 st schalottenlökar
2 dl rött vin
4 dl köttbuljong
1,5 tsk socker
2 tsk timjan
salt och peppar
maizena (mörk)
1 tsk smör

Gör så här

  1. Hacka löken och bryn den lite lätt i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och socker och låt koka upp. Krydda med lite torkad timjan, salt och peppar. Smaka av och tillsätt andra kryddor efter tycke och smak.
  2. Låt såsen småkoka en stund och häll i maizena om den känns för tunn. Tillsätt smöret någon minut innan den är färdig. Sila den så att den blir helt slät innan du serverar såsen.
Smaklig måltid!

Publicerat 15/2 2013 av Daniel Claesson.

Rödvinssås

Kommentera receptet