Halloumi- och morotsbiffar

Snabba och otroligt goda

Halloumi- och morotsbiffar

På bara några minuter gör du dessa vegetariska biffar med halloumi och morötter. De är perfekta att till exempel äta i tortillabröd tillsammans med sallad, lite lök och tzatziki.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

3

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Biffarna kan även tillagas i ugnen, 250° i 15-20 minuter. Morötterna går att byta ut mot rödbetor.

Ingredienser

250 g morötter
200 g halloumi
2 st ägg
0,75 dl ströbröd
salt och peppar
1 tsk chiliflingor
olja till stekning

Gör så här

  1. Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Riv även halloumiosten grovt. Häll ner allt i en skål.
  2. Knäck i äggen och rör ner ströbrödet. Krydda med salt, peppar och chiliflingor.
  3. Forma smeten till 6 runda biffar, som ska vara ganska tunna.
  4. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Stek biffarna i ett par minuter per sida, så att de får fin yta.
  5. Servera gärna halloumibiffarna i tortillabröd, som del av en sallad eller tillsammans med klyftpotatis och tzatziki.
Smaklig måltid!

Publicerat 29/11 2016 av Daniel Claesson.

Halloumi- och morotsbiffar

Kommentera receptet