Fransk potatissallad

Somrig variant utan majonäs

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad görs med en vinägrett, den blir därför väldigt somrig och lätt. Potatissalladen passar perfekt i en buffé eller på sommaren, gärna till grillat kött, kyckling eller rostbiff.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

700 g potatis
1 st rödlök
1 msk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl färsk persilja

Gör så här

  1. Borsta eller skala potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Häll av potatisen när den är färdigkokt och låt svalna ett par minuter.
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela dem på mitten om du vill ha mindre bitar.
  3. Blanda balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar, socker, olivolja och vatten i en skål. Pressa ner vitlöken och rör om ordentligt.
  4. Dela eller skiva potatisen, hacka persiljan. Blanda potatis, rödlök och persilja i en skål. Häll över vinägretten och blanda ordentligt. Låt potatissalladen stå i kylen i minst en halvtimme innan servering.
Smaklig måltid!

Publicerat 11/7 2014 av Daniel Claesson.

Fransk potatissallad

Kommentera receptet