Vegetarisk pasta med svamp

Snabblagat med asiatiska smaker

Vegetarisk pasta med svamp

En vegetarisk pasta med svamp, lök och asiatiska toner, den tillagas enkelt på bara 20 minuter och är lika god i matlådan dagen efter. Det är faktiskt precis lika bra som det låter.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g tagliatelle
200 g champinjoner, skivade
1 st gul lök
salt och peppar
3 dl matlagningsgrädde
3 tsk teriyakisås
1 tsk flytande honung
1 msk tomatpuré
färsk persilja

Gör så här

  1. Koka tagliatellen (eller annan pasta) enligt förpackningens anvisningar.
  2. Stek de skivade champinjonerna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Skala och hacka löken, låt den fräsa med svampen. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll ner grädden, sänk därefter värmen på stekpannan något. Rör ner teriyakisås, honungen och tomatpurén och låt såsen småkoka ett par minuter.
  4. Hacka persiljan och rör ner den mot slutet. Häll av tagliatellen när den är färdigkokt och blanda snabbt ner den i såsen.
Smaklig måltid!

Publicerat 19/8 2014 av Daniel Claesson.

Vegetarisk pasta med svamp

Kommentera receptet