Lasagne med spenat och halloumi

Vegetarisk lasagne på en timme

Lasagne med spenat och halloumi

En snabb vegetarisk lasagne med spenat, halloumi och rostade pumpafrön. Den har en härlig tomatsås. Lasagnen tillagas på en timme och passar utmärkt i matlådan.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
600 g krossade tomater
1 tsk honung, flytande
1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk balsamvinäger
1 tsk timjan, torkad
salt och peppar
4 dl vatten
200 g babyspenat, färsk
200 g halloumi
1,5 dl pumpakärnor
200 g färska lasagneplattor
1,5 dl riven ost, eller tärnad mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka all lök. Stek den i lite olja i ett par minuter, utan att löken får färg.
  3. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och honung. Smula ner buljongtärningen. Häll även i balsamvinäger, timjan, salt, peppar och vatten. Rör om och låt tomatsåsen koka i ungefär fem minuter.
  4. Rör ner spenaten i tomatsåsen och låt den koka i fem minuter till. Skär under tiden halloumin i tunna skivor. Rosta gärna pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  5. Varva tomatsås, pumpakärnor, halloumi och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås och strö till sist över osten.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
Smaklig måltid!

Publicerat 13/9 2016 av Daniel Claesson.

Lasagne med spenat och halloumi

Kommentera receptet