Grekisk pytt med fläskfilé

Mycket bättre än den klassika pytten

Grekisk pytt med fläskfilé

Tro inte att detta är som en vanlig pytt i panna, detta är väldigt mycket godare. Den tillagas helt och hållet i ugnen och passar bra att bjuda på om du har gäster över på middag.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g fläskfilé
0,5 dl soja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
800 g potatis
2 st rödlökar
0,5 dl olivolja
2 st röda paprikor
100 g fetaost
12 st soltorkade tomater
1 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 min.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader. Skär potatisen och rödlöken i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och
    peppar. Sätt in i ugnen i 20 min.
  3. Ta ut plåten och lägg på löken och köttet (avrunnet) bland potatisen. Ställ tillbaka plten i ugnen i cirka 10-15 min.
  4. Kärna ur paprikorna och dela dem. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad
    fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra. Servera med tzatziki och färskt bröd.
Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson.

Grekisk pytt med fläskfilé

Kommentera receptet