Vegetarisk frittata

Med soltorkad tomat, timjan och fetaost

Vegetarisk frittata

En frittata liknar en omelett, men innehåller även stekt potatis i tunna skivor. Denna version smaksätts med fetaost, timjan och soltorkade tomater. Den är både snabblagad och enkel.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

500 g potatis, fast
50 g soltorkade tomater i olja
1 st rödlök
2 msk färsk timjan, hackad
8 st ägg
1 dl vatten
salt och peppar
75 g fetaost

Gör så här

  1. Skölj potatisen och skiva den tunnt. Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i lite av olja från tomaterna och stek sedan potatisen i den. Potatisen ska mjukna och få lite färg, så låt den steka under omrörning i ungefär 10 minuter.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna. Skala rödlöken och skär den i ringar. Låt löken stekas med potatisen i några minuter. Blanda sedan ner soltorkade tomater och timjan i stekpannan.
  3. Vispa snabbt ihop ägg, vatten och lite salt och peppar. Häll blandningen över potatisen. Dela fetaosten i kuber och fördela den bland potatisen.
  4. Sänk värmen på stekpannan och lägg på ett lock. Fortsätt tillaga frittatan tills äggen har stelnat. Det bör ta ungefär 10 minuter.
  5. Servera gärna frittatan med bröd och ruccola eller babyspenat.
Smaklig måltid!

Publicerat 30/1 2016 av Daniel Claesson.

Vegetarisk frittata

Kommentera receptet