Stuvade makaroner

Snabb version av en klassiker

Stuvade makaroner

Det finns flera sätt att göra stuvade makaroner. I denna version kokas makaroner och stuvning för sig och blandas i slutet. Det tar bara 20 minuter men resultatet blir ändå kanongott.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Ingredienser

3 dl mjölk
3 msk idealmjöl
1 msk margarin
4 dl makaroner
salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten för makaronerna. Häll ner mjölken i en mindre kastrull.
  2. Rör ner idealmjölet i mjölken och tillsätt maragarinet. Rör om då och då medan stuvningen värms upp. Se till att den inte börjar koka.
  3. Häll ner makaronerna i det kokande vattnet och koka enligt förpackningens anvisningar. Krydda stuvningen med salt och peppar och rör om, mer och mer ju varmare den blir. Låt den nu koka upp och sänk sedan värmen rejält. Fortsätt hela tiden att röra om, så att den inte bränner fast.
  4. Häll av pastan när den kokat klart och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll ner stuvningen och blanda med makaronerna.
Smaklig måltid!

Publicerat 16/2 2014 av Daniel Claesson.

Stuvade makaroner

Kommentera receptet