Dundersnabb kycklingpasta

Pasta, soltorkad tomat och basilika

Dundersnabb kycklingpasta

Denna maträtt kan faktiskt slängas ihop på max 20 minuter och innehåller bara ingredienser som du har (eller borde ha) hemma. Det är snabbt, enkelt och väldigt gott.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g pasta, gärna tagliatelle
600 g kyckling
matolja
1 st gul lök
8 st soltorkade tomater
1 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
basilika
salt och peppar
2 dl riven ost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skala och hacka löken. Strimla kycklingen. Värm en stekgryta (eller stekpanna med hög kant) till medelvärme. Häll i lite olja. Bryn kyckling och löken. Lägg därefter i de soltorkade tomaterna.
  3. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop i ett par minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar.
  4. Sila pastan när den är färdigkokt och häll ner den i kycklingsåsen. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta.
Smaklig måltid!

Publicerat 11/9 2013 av Daniel Claesson.

Dundersnabb kycklingpasta

Kommentera receptet