• Potatiskaka (rösti)
  • Potatiskaka (rösti)

Ungefär som potatisgratäng, fast enklare

Potatiskaka (rösti)

Potatiskakan liknar rösti, görs av kokt, kall potatis och är en perfekt ersättare till potatisgratängen. Är till exempel ett utmärkt tillbehör till helstekt biff med rödvinssås.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g potatis
2 st gul lök
4 st klyftor vitlök
2 dl riven ost
salt och peppar
matfett till stekning

Gör så här

  1. Potatiskakan passar väldigt bra med helstekt biff och rödvinssås.
  2. Skala potatisen och koka den. Avbryt kokningen innan potatisen är helt genomkokt, den ska bara vara halvmjuk. Ställ den åt sidan och låt svalna.
  3. Riv den nu kalla potatisen på den grova sidan av ett rivjärn, ner i en ganska stor skål. Riv sedan den gula löken på samma rivjärn (eller hacka den om du föredrar det). Pressa ner vitlöken, häll ner osten och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda försiktigt innehållet i skålen, försök att inte mosa potatisen för mycket.
  5. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i matfett. Häll ner potatisblandningen och pressa försiktigt så att det bildar en kaka.
  6. Stek ungefär 5 minuter, tills undersidan är gyllenbrun. Vänd sedan potatiskakan och stek andra sidan tills den fått samma färg.
Smaklig måltid!

Publicerat 17/7 2013 av Daniel Claesson.

Potatiskaka (rösti)

Kommentera receptet