Rödvinssås

Klassisk sås som passar perfekt till kött

Rödvinssås

Rödvinssåsen passar perfekt till kötträtter. Det är en sås som är enkel, men som kan smaksättas på alla möjliga sätt.

Rödvinssåsen passar perfekt till kötträtter. Det är en sås som är enkel, men som kan smaksättas på alla möjliga sätt.

Lagas på 15 minuter

PT15M15 minuter

4

portioner

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

2 st schalottenlökar
2 dl rött vin
4 dl köttbuljong
1,5 tsk socker
2 tsk timjan
salt och peppar
maizena (mörk)
1 tsk smör
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Hacka löken och bryn den lite lätt i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och socker och låt koka upp. Krydda med lite torkad timjan, salt och peppar. Smaka av och tillsätt andra kryddor efter tycke och smak.
  2. Låt såsen småkoka en stund och häll i maizena om den känns för tunn. Tillsätt smöret någon minut innan den är färdig. Sila den så att den blir helt slät innan du serverar såsen.

Hacka löken och bryn den lite lätt i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och socker och låt koka upp. Krydda med lite torkad timjan, salt och peppar. Smaka av och tillsätt andra kryddor efter tycke och smak. Låt såsen småkoka en stund och häll i maizena om den känns för tunn. Tillsätt smöret någon minut innan den är färdig. Sila den så att den blir helt slät innan du serverar såsen.

Smaklig måltid!

Publicerat 15/2 2013 av .

Kommentera receptet