Ugnsstekt fläskkarré i cider

Mat med äppelcider

Ugnsstekt fläskkarré i cider

Helstekt fläskkarré i ugn med en marinad som innehåller äppelcider. Marinaden och stekskyn blir sedan till en fantastiskt god sås. Älskar du kött så kommer du älska detta!

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 2 timmar

2 timmar

5

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 kg fläskkarré i bit
salt och peppar
färsk rosmarin
33 cl äppelcider
2 dl hönsbuljong
3 msk soja

Gör så här

  1. Putsa fläskkarrén, krydda den med salt och peppar och stick hål i den med en vass kniv. Stoppa in hackad färsk rosmarin i hålen. Lägg den i en ganska stor plastpåse och häll på cider, buljong och soja. Knyt till och låt gärna karrén marinera i kylskåpet 5-6 timmar. Vänd påsen då och då.
  2. Sätt ugnen på 175°. Lägg över karrén i en ugnsfast form, häll sedan på marinaden. Stick in en köttermometer och stek tills termometern visar cirka 75 grader, det tar ungefär 90 minuter.
  3. Låt karrén vila, täckt med folie, en stund innan den skärs upp. sila ner såsskyn i en kastrull och koka upp den. Smaka evetuellt av med grädde och häll i idealmjöl eller maizena om du önskar en tjockare sås. Servera gärna med råstekt potatis.
Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson.

Ugnsstekt fläskkarré i cider

Mer kött

Chorizo stroganoff
Portergryta

Portergryta

Lagas på 80 min80 min  Matlådevänligt

Porterstek

Porterstek

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet