• Enkel omelett i stekpanna
  • Enkel omelett i stekpanna

Grundrecept med fyllningsförslag

Enkel omelett i stekpanna

Vill man laga något snabbt med ingredienser som finns i kylen är omelett en klassiker. Du kan smaksätta den med svamp, kött, ost, grönsaker eller nästan precis vad du vill.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 15 minuter

15 minuter

2

portioner

Ingredienser

Grundrecept
4 st ägg
4 msk mjölk eller vatten
salt och peppar
1 msk smör, till stekning
Fyllning (förslag)
2 msk hackad spenat
0,5 st gul lök, hackad
50 g salami, strimlad
0,5 dl riven ost

Gör så här

  1. Vispa snabbt ihop ägg, mjölk salt och peppar i en bunke. Vispa inte mer än nödvändigt. Hacka och häll ner den fyllning du önskar.
  2. Värm en stekpanna med smöret till medelvärme, häll sedan ner omelettsmeten. Skaka stekpannan lätt då och då, eller rör försiktigt med en stekspade, så att all smet tillagas jämnt.
  3. Omeletten ska ha fått en gyllenbrun färg i botten och all smet ska ha börjat stelna, då är den färdig. Vik den på mitten och servera direkt.
Smaklig måltid!

Publicerat 28/7 2014 av Daniel Claesson.

Enkel omelett i stekpanna

Kommentera receptet