Asiatisk köttfärsgryta

Snabbt, hett och gott

Asiatisk köttfärsgryta

Detta är ett roligt alternativ till klassisk köttfärssås. Den smaksätts med ingefära, chili och soja - klassiska smaker från det asiatiska köket. Grytan serveras gärna med nykokt ris eller nudlar.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

4 st salladslökar
500 g nötfärs
2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära, riven
1 st röd chili
1 msk strösocker
0,5 dl soja
1,5 dl vatten
1 tsk idealmjöl

Gör så här

  1. Hacka salladslöken fint. Fräs den någon minut i en stekpanna eller gryta med lite olja, tillsammans med nötfärsen.
  2. Pressa i vitlöken. Tillsätt även ingefäran. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den också. Låt allt steka i ett par minuter.
  3. Blanda i strösocker, soja, vatten och idealmjöl. Låt grytan småkoka i några minuter.
  4. Servera med nykokt ris och sweet chilisås.
Smaklig måltid!

Publicerat 17/5 2015 av Daniel Claesson.

Asiatisk köttfärsgryta

Kommentera receptet