Müslikakor

Bakas på 20 minuter

Müslikakor

Har du "basmüsli" hemma så är detta en bra grund för snabba kakor. De bakas på mindre än en halvtimme. Kakorna är goda som de är, men kan också smaksättas med russin, choklad eller nötter.

Har du "basmüsli" hemma så är detta en bra grund för snabba kakor. De bakas på mindre än en halvtimme. Kakorna är goda som de är, men kan också smaksättas med russin, choklad eller nötter.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

20

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 dl müsli, eller havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
2 msk sirap
1 tsk bakpulver
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt det inte bli för varmt.
  3. Häll ner müsli, vetemjöl, strösocker, sirap och bakpulver i det smälta smöret. Blanda alla ingredienserna.
  4. Gör 20 bollar av smeten. Tryck ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de är härligt gyllenbruna.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Låt det inte bli för varmt. Häll ner müsli, vetemjöl, strösocker, sirap och bakpulver i det smälta smöret. Blanda alla ingredienserna. Gör [get_antal] bollar av smeten. Tryck ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de är härligt gyllenbruna.

Smaklig måltid!

Publicerat 13/11 2015 av .

Kommentera receptet