Ingredienser
- 1 kg fläskkarré i bit
- salt och peppar
- färsk rosmarin
- 33 cl äppelcider
- 2 dl hönsbuljong
- 3 msk soja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT2H2 timmar
portioner
Passar matlåda
Helstekt fläskkarré i ugn med en marinad som innehåller äppelcider. Marinaden och stekskyn blir sedan till en fantastiskt god sås. Älskar du kött så kommer du älska detta!
Helstekt fläskkarré i ugn med en marinad som innehåller äppelcider. Marinaden och stekskyn blir sedan till en fantastiskt god sås. Älskar du kött så kommer du älska detta!
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.
Putsa fläskkarrén, krydda den med salt och peppar och stick hål i den med en vass kniv. Stoppa in hackad färsk rosmarin i hålen. Lägg den i en ganska stor plastpåse och häll på cider, buljong och soja. Knyt till och låt gärna karrén marinera i kylskåpet 5-6 timmar. Vänd påsen då och då. Sätt ugnen på 175°. Lägg över karrén i en ugnsfast form, häll sedan på marinaden. Stick in en köttermometer och stek tills termometern visar cirka 75 grader, det tar ungefär 90 minuter. Låt karrén vila, täckt med folie, en stund innan den skärs upp. sila ner såsskyn i en kastrull och koka upp den. Smaka evetuellt av med grädde och häll i idealmjöl eller maizena om du önskar en tjockare sås. Servera gärna med råstekt potatis.
Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson