X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Ugnsstekt fläskkarré i cider. Bild:

Ugnsstekt fläskkarré i cider

PT2H2 timmar

5

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Helstekt fläskkarré i ugn med en marinad som innehåller äppelcider. Marinaden och stekskyn blir sedan till en fantastiskt god sås. Älskar du kött så kommer du älska detta!

Helstekt fläskkarré i ugn med en marinad som innehåller äppelcider. Marinaden och stekskyn blir sedan till en fantastiskt god sås. Älskar du kött så kommer du älska detta!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.

Ingredienser

1 kg fläskkarré i bit
salt och peppar
färsk rosmarin
33 cl äppelcider
2 dl hönsbuljong
3 msk soja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Putsa fläskkarrén, krydda den med salt och peppar och stick hål i den med en vass kniv. Stoppa in hackad färsk rosmarin i hålen. Lägg den i en ganska stor plastpåse och häll på cider, buljong och soja. Knyt till och låt gärna karrén marinera i kylskåpet 5-6 timmar. Vänd påsen då och då.
  2. Sätt ugnen på 175°. Lägg över karrén i en ugnsfast form, häll sedan på marinaden. Stick in en köttermometer och stek tills termometern visar cirka 75 grader, det tar ungefär 90 minuter.
  3. Låt karrén vila, täckt med folie, en stund innan den skärs upp. sila ner såsskyn i en kastrull och koka upp den. Smaka evetuellt av med grädde och häll i idealmjöl eller maizena om du önskar en tjockare sås. Servera gärna med råstekt potatis.

Putsa fläskkarrén, krydda den med salt och peppar och stick hål i den med en vass kniv. Stoppa in hackad färsk rosmarin i hålen. Lägg den i en ganska stor plastpåse och häll på cider, buljong och soja. Knyt till och låt gärna karrén marinera i kylskåpet 5-6 timmar. Vänd påsen då och då. Sätt ugnen på 175°. Lägg över karrén i en ugnsfast form, häll sedan på marinaden. Stick in en köttermometer och stek tills termometern visar cirka 75 grader, det tar ungefär 90 minuter. Låt karrén vila, täckt med folie, en stund innan den skärs upp. sila ner såsskyn i en kastrull och koka upp den. Smaka evetuellt av med grädde och häll i idealmjöl eller maizena om du önskar en tjockare sås. Servera gärna med råstekt potatis.

Lycka till!

Publicerat 4/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!