Ingredienser
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl müsli, eller havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
st
Har du "basmüsli" hemma så är detta en bra grund för snabba kakor. De bakas på mindre än en halvtimme. Kakorna är goda som de är, men kan också smaksättas med russin, choklad eller nötter.
Har du "basmüsli" hemma så är detta en bra grund för snabba kakor. De bakas på mindre än en halvtimme. Kakorna är goda som de är, men kan också smaksättas med russin, choklad eller nötter.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Låt det inte bli för varmt. Häll ner müsli, vetemjöl, strösocker, sirap och bakpulver i det smälta smöret. Blanda alla ingredienserna. Gör [get_antal] bollar av smeten. Tryck ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de är härligt gyllenbruna.
Publicerat 13/11 2015 av Daniel Claesson