X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Helstekt baconlindad strutsfilé

Helstekt baconlindad strutsfilé

PT75M75 minuter

4

portioner

0

Struts är ett mörkt och magert kött som passar väldigt bra att helsteka. Det kan vara rosa inuti, men inte rött. Genom att det baconlindas blir det oerhört saftigt och gott, samtidigt som det är lättlagat.

Struts är ett mörkt och magert kött som passar väldigt bra att helsteka. Det kan vara rosa inuti, men inte rött. Genom att det baconlindas blir det oerhört saftigt och gott, samtidigt som det är lättlagat.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 kg strutsfilé
140 g bacon
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
torkade örtkryddor
1 msk kalvfond
2 msk smält smör
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ta fram köttet så att det börjar nå rumstemperatur.
  2. Lägg baconskivorna vid varandra på en skärbräda. Skiva vitlöken tunt och fördelda den över baconet. Lägg strutsfilén ovanpå. Krydda köttet med salt, peppar och torkade örter (till exempel timjan, oregano och rosmarin).
  3. Linda in köttet med baconet och lägg paketet med ändarna neråt i en ugnsform. Häll över kalvbuljongen och smöret.
  4. Tillaga i ugnen i cirka 45 minuter, tills innertemperaturen är 67 grader (då är det lite rosa). Använd gärna en stektermometer. Ös köttet ett par gånger under tillagningen.
  5. När köttet är ungefär 60 grader kan du öka temperaturen i ugnen till 225° och sätta den på grilläge, detta för att baconen ska bli knaprigare. Ta ut köttet när det nått 67 grader och låt vila under aluminiumfolie i cirka 10 minuter.
  6. Skär upp köttet och servera gärna med potatisgratäng eller klyftpotatis och bearnaisesås.

Sätt ugnen på 150°. Ta fram köttet så att det börjar nå rumstemperatur. Lägg baconskivorna vid varandra på en skärbräda. Skiva vitlöken tunt och fördelda den över baconet. Lägg strutsfilén ovanpå. Krydda köttet med salt, peppar och torkade örter (till exempel timjan, oregano och rosmarin). Linda in köttet med baconet och lägg paketet med ändarna neråt i en ugnsform. Häll över kalvbuljongen och smöret. Tillaga i ugnen i cirka 45 minuter, tills innertemperaturen är 67 grader (då är det lite rosa). Använd gärna en stektermometer. Ös köttet ett par gånger under tillagningen. När köttet är ungefär 60 grader kan du öka temperaturen i ugnen till 225° och sätta den på grilläge, detta för att baconen ska bli knaprigare. Ta ut köttet när det nått 67 grader och låt vila under aluminiumfolie i cirka 10 minuter. Skär upp köttet och servera gärna med potatisgratäng eller klyftpotatis och bearnaisesås.

Lycka till!

Publicerat 17/2 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!