Grekisk pytt med fläskfilé

Grekisk pytt med fläskfilé

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tro inte att detta är som en vanlig pytt i panna, detta är väldigt mycket godare. Den tillagas helt och hållet i ugnen och passar bra att bjuda på om du har gäster över på middag.

Tro inte att detta är som en vanlig pytt i panna, detta är väldigt mycket godare. Den tillagas helt och hållet i ugnen och passar bra att bjuda på om du har gäster över på middag.

Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfri soja.

Ingredienser

400 g fläskfilé
0,5 dl soja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
800 g potatis
2 st rödlökar
0,5 dl olivolja
2 st röda paprikor
100 g fetaost
12 st soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 min.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader. Skär potatisen och rödlöken i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och
    peppar. Sätt in i ugnen i 20 min.
  3. Ta ut plåten och lägg på löken och köttet (avrunnet) bland potatisen. Ställ tillbaka plten i ugnen i cirka 10-15 min.
  4. Kärna ur paprikorna och dela dem. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad
    fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra. Servera med tzatziki och färskt bröd.

Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Skär potatisen och rödlöken i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och
peppar. Sätt in i ugnen i 20 min. Ta ut plåten och lägg på löken och köttet (avrunnet) bland potatisen. Ställ tillbaka plten i ugnen i cirka 10-15 min. Kärna ur paprikorna och dela dem. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad
fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra. Servera med tzatziki och färskt bröd.

Lycka till!

Publicerat 4/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!