Crème brûlée

Gör denna klassiska dessert helt själv

Crème brûlée

Crème brûlée betyder "bränd grädde" på franska och det förklarar egentligen denna rätt ganska bra. Desserten är populär och ser imponerande ut, samtidigt som den är ganska enkel att göra själv.

Crème brûlée betyder "bränd grädde" på franska och det förklarar egentligen denna rätt ganska bra. Desserten är populär och ser imponerande ut, samtidigt som den är ganska enkel att göra själv.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

8

st

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Tips

Du kan med fördel göra crème brulépuddingarna dagen innan de ska serveras och låta dem stå i kylen. Strö då sedan bara över råsocker och bränn av puddingarna precis innan servering.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
7 st äggulor
1,5 dl strösocker
2 msk råsocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Häll ner vaniljstången och innehållet i en kastrull, tillsammans med grädde och mjölk. Låt allt koka upp, ta sedan kastrullen från plattan och låt svalna i minst tio minuter.
  3. Rör ihop äggulor och strösocker. Blanda ner i gräddmjölken. Plocka ur vaniljstången. Häll upp smeten i 8 små ugnsformar, ca 10 cm i diameter.
  4. Häll kokande vatten i en långpanna och ställ ner formarna. Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter, tills crème brûléen har blivit fast i konsistensen (när du skakar formen ska brûléen dallra). Låt dem svalna.
  5. Innan servering: Strö lite råsocker på brûléepuddingarna och bränn av dem med en brännare. Har du ingen brännare kan du gratinera dem ugnen, sätt den då på 250° grilläge och håll koll så att puddingarna inte blir för brända.

Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Häll ner vaniljstången och innehållet i en kastrull, tillsammans med grädde och mjölk. Låt allt koka upp, ta sedan kastrullen från plattan och låt svalna i minst tio minuter. Rör ihop äggulor och strösocker. Blanda ner i gräddmjölken. Plocka ur vaniljstången. Häll upp smeten i [get_antal] små ugnsformar, ca 10 cm i diameter. Häll kokande vatten i en långpanna och ställ ner formarna. Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter, tills crème brûléen har blivit fast i konsistensen (när du skakar formen ska brûléen dallra). Låt dem svalna. Innan servering: Strö lite råsocker på brûléepuddingarna och bränn av dem med en brännare. Har du ingen brännare kan du gratinera dem ugnen, sätt den då på 250° grilläge och håll koll så att puddingarna inte blir för brända.

Smaklig måltid!

Publicerat 28/12 2017 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼