X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Rödvinssås. Bild:

Rödvinssås

PT15M15 minuter

4

portioner

0

Rödvinssåsen passar perfekt till kötträtter. Det är en sås som är enkel, men som kan smaksättas på alla möjliga sätt.

Rödvinssåsen passar perfekt till kötträtter. Det är en sås som är enkel, men som kan smaksättas på alla möjliga sätt.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

2 st schalottenlökar
2 dl rött vin
4 dl köttbuljong
1,5 tsk socker
2 tsk timjan
salt och peppar
maizena (mörk)
1 tsk smör
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Hacka löken och bryn den lite lätt i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och socker och låt koka upp. Krydda med lite torkad timjan, salt och peppar. Smaka av och tillsätt andra kryddor efter tycke och smak.
  2. Låt såsen småkoka en stund och häll i maizena om den känns för tunn. Tillsätt smöret någon minut innan den är färdig. Sila den så att den blir helt slät innan du serverar såsen.

Hacka löken och bryn den lite lätt i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och socker och låt koka upp. Krydda med lite torkad timjan, salt och peppar. Smaka av och tillsätt andra kryddor efter tycke och smak. Låt såsen småkoka en stund och häll i maizena om den känns för tunn. Tillsätt smöret någon minut innan den är färdig. Sila den så att den blir helt slät innan du serverar såsen.

Lycka till!

Publicerat 15/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!