Snabb köttbullsgryta

Färdiga köttbullar i en gräddig tomatsås

Snabb köttbullsgryta

Färdigstekta köttbullar är helt okej att äta ibland. Men för att göra dem lite roligare kan du ha dem i en snabb gryta. Denna variant blir en gräddig tomatsås. Du kan laga denna köttbullegryta på bara 20 minuter.

Färdigstekta köttbullar är helt okej att äta ibland. Men för att göra dem lite roligare kan du ha dem i en snabb gryta. Denna variant blir en gräddig tomatsås. Du kan laga denna köttbullegryta på bara 20 minuter.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

4

portioner

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 st gul lök
500 g färdigstekta köttbullar
400 g krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongtärning
salt och peppar
1 msk basilika, torkad
0,5 tsk chilipeppar
100 g mozzarella
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme och låt löken fräsa i någon minut.
  2. Häll i köttbullarna och låt allt steka ett par minuter, så att köttbullarna får lite stekyta.
  3. Blanda i krossade tomater och matlagningsgrädde. Smula ner buljongen och krydda med salt, peppar, basilika och lite chilipeppar.
  4. Låt grytan koka upp och sedan småkoka på låg värme i ett par minuter. Dela mozzarellan i ganska små bitar och rör ner dem i grytan precis innan servering.
  5. Servera gärna köttbullsgrytan tillsammans med pasta.

Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme och låt löken fräsa i någon minut. Häll i köttbullarna och låt allt steka ett par minuter, så att köttbullarna får lite stekyta. Blanda i krossade tomater och matlagningsgrädde. Smula ner buljongen och krydda med salt, peppar, basilika och lite chilipeppar. Låt grytan koka upp och sedan småkoka på låg värme i ett par minuter. Dela mozzarellan i ganska små bitar och rör ner dem i grytan precis innan servering. Servera gärna köttbullsgrytan tillsammans med pasta.

Smaklig måltid!

Publicerat 21/6 2018 av .

Kommentera receptet