Fläskfilé med gorgonzolapasta

Kött med gorgonzoloasås

Fläskfilé med gorgonzolapasta

Fäskfilé med gorgonzolasås och pasta. Det är precis lika snabbt och enkelt som det låter, men ändå en spännande och lite ovanlig maträtt som passar bra att bjuda sina vänner på.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 msk citronsaft
citronpeppar
1 msk olivolja
tagliatelle
3 dl crème fraiche
1 st grönsaksbuljontärning
200 g gorgonzola

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor, skär den sedan i grova strimlor. Blanda
    strimlorna med citronsaft, citronpeppar och olja och låt stå i rumstemperatur
    medan du förbereder pastan och pastasåsen.
  2. Koka pastan i rikligt med vatten enligt förpackningens anvisningar. Gör under tiden gorgonzolasåsen. Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Smula sedan i gorgonzolaosten och låt den smälta under omrörning.
  3. Hetta upp en stor stekpanna och låt smöret bli väl brynt. Lägg i köttet och stek det, salta köttet försiktigt under stekningen. Låt pastan rinna av väl och blanda med gorgonzolasåsen.
Smaklig måltid!

Publicerat 6/2 2013 av Daniel Claesson.

Fläskfilé med gorgonzolapasta

Kommentera receptet